ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΑΝΟΙΞΕΙ Η ΑΥΛΑΙΑ…
(Από την Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου Δήμου Μονεμβασίας και Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Πανελλήνιου Φεστιβάλ)
Αγαπητές φίλες και φίλοι,
Με πλήρη επίγνωση της παρούσας δυσάρεστης για όλους μας συγκυρίας, με βαθύ αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες μας και με δεδομένη την πολιτιστική μας συνείδηση, ΤΟΛΜΑΜΕ τη διοργάνωση του 4ου κατά σειρά Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμου Μονεμβασίας.
Ελπίζαμε πως θα είχε ξεπεραστεί το τεράστιο πρόβλημα της γνωστής πανδημίας COVID-19 και θα μπορούσαμε απρόσκοπτα να οργανώσουμε το πολιτιστικό μας καλοκαίρι με την ίδια ή και μεγαλύτερη επιτυχία από εκείνη των προηγούμενων χρόνων.
Κάτι τέτοιο δυστυχώς δε συνέβη.
Δεν σας κρύβω τον έντονο προβληματισμό και ανησυχία που νιώθαμε, και που ακόμα μας διακατέχουν τόσο τον δήμαρχο μας, όσο κι εμένα προσωπικά και τους συνεργάτες μου στο Νομικό Πρόσωπο και στην οργανωτική επιτροπή του φεστιβάλ, για τον πάντα υπαρκτό κίνδυνο διακύβευσης της δημόσιας υγείας, την οποία από την αρχή έχουμε θέσει ως κύριο μέλημά μας.
Οι αλλεπάλληλες συσκέψεις, η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων στη διοργάνωση, ο πανελλήνιος χαρακτήρας του φεστιβάλ , ο χώρος διεξαγωγής του, ο οποίος προσφέρεται για την τήρηση των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας , ο σωστός σχεδιασμός, η δεδομένη βοήθεια των εθελοντών μας καθώς και η υπευθυνότητα του θεατρικού κοινού μας, ενίσχυσαν την ενδόμυχη επιθυμία όλων μας για τη συνέχιση του θεσμού και φέτος, παρά τις αντίξοες συνθήκες.
Στηρίξαμε με θέρμη λοιπόν και διασφαλίσαμε τη συνέχεια του καταξιωμένου θεσμού του Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμου Μονεμβασίας.
Το πρωτόκολλο των μέτρων ασφαλείας που πρέπει να τηρήσουμε όλοι καθώς και ο τρόπος εξασφάλισης προσκλήσεων εισόδου στον χώρο, έχουν ανακοινωθεί στη σελίδα του Πανελληνίου Φεστιβάλ στο Facebook, στα site του Δήμου και του Νομικού Προσώπου και στο έντυπο του προγράμματος του φεστιβάλ που κυκλοφορεί.
Λυπάμαι ειλικρινά που φέτος ο αριθμός των θεατών θα είναι περιορισμένος ( Λόγω της τήρησης των μέτρων ο αριθμός των θεατών
έχει μειωθεί αισθητά, παρόλο που ο δήμος ολοκλήρωσε την επέκταση του θεάτρου), αλλά προέχει η προστασία της δημόσιας υγείας γι΄αυτό ζητάμε την κατανόησή σας αν δεν μπορέσετε να εξασφαλίσετε θέση για όλες τις παραστάσεις που επιθυμείτε.
Έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στα μέλη της οργανωτικής επιτροπής και στην εξαίρετη ομάδα των εθελοντών μας, καλώ όλους, τόσο τις θεατρικές ομάδες που θα μας κάνουν την τιμή να ταξιδέψουν από κάθε γωνιά της πατρίδας μας για να πάρουν μέρος στο φεστιβάλ, όσο και εσάς τους θεατές μας, που θα επιλέξετε να παρακολουθήσετε μία ή περισσότερες παραστάσεις, να επιδείξετε την απαιτούμενη υπευθυνότητα στην τήρηση των κανόνων ασφαλείας κάτι για το οποίο δεν έχω καμία αμφιβολία φυσικά.
Από αύριο λοιπόν και για μία ολόκληρη εβδομάδα οι Μολάοι θα είναι το επίκεντρο του ενδιαφέροντος,για όλους όσους αγαπούν το θέατρο.
Το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμου Μονεμβασίας θα είναι και φέτος εδώ .
Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ακόμα και στα δύσκολα, πάντα θα βρίσκει χαραμάδες για να κάνει αισθητή την παρουσία του στο Δήμο Μονεμβασίας!
Παναγιώτα Αλειφέρη